Od svog osnivanja REX podržava produkciju i prezentaciju savremene, analitičke kulture. Domaće i strane. Iz oblasti pozorišnih i likovnih umetnosti, muzike, filma, videa, novih medija. Organizuje promocije, diskusije, radionice, edukativne programe...

Primeri:

VLASTITO ISKUSTVO - Cilj B92 projekta “VlasTITO iskustvo” je problematizovanje fenomena koji bi se mogao nazvati “titoizmom”, fenomena koji je u relativno dugom periodu (mereno ljudskim životom), ali istovremeno i kratkom (u odnosu na istorijsko vreme), obeležio zajedniku istoriju onih balkanskih naroda koji su uestvovali u projektu kolokvijalno označavanom kao “Druga Jugoslavija”.
RESURS CENTAR (od 2003.) = REXov program za mlade i sa mladima razvijen na inicijativu i uz podršku Evropske kulturne fondacije.
JAVNA TAJNA (2003) = Projekat u organizaciji Rex-a i partnerskih organizacija u nekoliko gradova Srbije. Putem organizacije radionica, produkcije umetničkih i dokumentarnih radova i postavljanja mesnih i zajedničke izložbe, bavi se fenomenom javne tajne.
SLIKE TRANZICIJE = Projekat koji je REX realizovao u saradnji sa Resurs Centrima Niša, Sandžaka, Negotina, Leskovca, Bora i klubom Urban In iz Novog Pazara realizovao u 5 gradova u Srbiji tokom 2002. godine. Cilj projekta je da se putem saradnje i konsultacija sa autorima različitih profila, u oblasti vizuelnih umetnosti - kroz klasične i nove medije - tretiraju problemi sa kojima se, u ovom trenutku suočavaju stanovnici Srbije.
BEOGRADJANI = o položaju Roma u Beogradu od početka XX veka do danas (februar 2001). projekat se sastojao od izložbe u REX-u, akcija na otvorenom (bilbordi i deljenje flajera), u medijima (serija radijskih i TV džinglova), u toku je izrada CD roma.
PRICA O KOMSIJAMA KOJIH VISE NEMA (februar 1997.) = izložba o Jevrejima na Dorćolu između dva svetska rata.
RING RING (od 1996 svake godine u maju) = internacionalni festival nove muzike
KEF (svakog decembra od 2001) = SAJAM KRATKE ELEKTRONSKE FORME je izložba radova elektronske umetnosti koji traju, ili mogu biti konzumirani u vremenu do 30 sekundi.
FLUX01 / FLUX02 (2001/2002) = promocija savremene umetnosti u predgrađima Beograda
AKCIJA OVEKOVEČAVANJA (septembar 2003) = Rad Lexe Walsh bazira se na istoriji objekata i njihovoj transformaciji, nostalgiji, kreaciji - na uzajamnom odnosu objekata i priča njihovih vlasnika.
ŽIVA TRADICIJA = serijom koncerata SRBIJA: SOUNDS GLOBAL - ŽIVA TRADICIJA koji su organizovani tokom 2003. godine, Rex je adekvatno promovisao domaću muzičku scenu koja na inovativan način pristupa našoj muzičkoj tradiciji. Ovo je bila odlična prilika da upoznate zvezde domaćeg world music-a, ali i da otkrijete neke nove autore i postanete ekspert za etno iz Srbije.
GRAFIČKA ZAVERA (2000/2002) = podrška razvoju domaće strip scene
2000 SRBIJA (realizovano tokom 2000. godine) = sajt istoimenog projekta koji je afirmisao osuđenu, odbačenu i ograđenu umetnost, realizovan u 7 gradova u Srbiji
DUPLA EKSPOZICIJA (realizovano tokom 2000. godine) = diskutovanje uloge umetnosti i kulture u društvenim promenama
PRESEK (od 1998.) = sticanje uvida u dešavanja na različitim 'scenama' (presek kroz...) & nalaženje zajedničkih tačaka i uviđanje razlika (presek skupova) u umetničkoj produkciji različitih gradova u Srbiji i u zemljama nastalim raspadom bivše Jugoslavije


REX je producent i/ili inicijator brojnih on-line projekata:

MLADI YU VIZUELNI = je zamišljena kao omogućavanje što šireg uvida u produkciju mladih YU umetnika (započeta krajem 1998. godine)
CYBEREDU = stvaranje osnova za napredniju i kreativniju upotrebu novih medija (2000. godina)
ALT.BGD = kultura urbanog Beograda on-line (jun 1999 - sept 2001)
BGDIREKT = serija kratkih video zapisa o karakterističnim beogradskim likovima (mart - septembar 1999.)
TROTO LETAK = "Kao umetnik, novinar i animator kulture sa dvadeset godina javnog staža i statusom Javnog ilegalca, dopuštam sebi Slobodu da se na ovaj način obratim Javnosti i Savremenicima." Miomir Grujić Fleka, autor projekta (2000. godina)
A MIC = urbani zvukovi posleratnog Beograda & semplovi zvuka snimljenih tokom NATO bombardovanja Beograda ... koncept Gordan Paunović (Ars-electronica 1999. godine)
1. ZADATAK NASE OMLADINE = "drugi zadatak naše omladine je da se fizički razvija" koncept Zoran Naskovski (1999. godine)
WAR FRAMES = frejmovi izdvojeni iz programa TV stanica emitovanih tokom vazdušne opasnosti u Beogradu - autor Zoran Naskovski (2000. godina)